Meranie najmenších prietokov Coriolisovou metódou

logo D-Ex info@dex.sk | +421 2 5729 7421
  • Meranie najmenších prietokov Coriolisovou metódou

    Kategórie článku

    Súvisiaci výrobca

    Relevantný produkt

    Svetovým lídrom vo výrobe Coriolisových prietokomerov pre malé prietoky je holandský výrobca Bronkhorst, ktorý vyrába prietokomery rôznych rozsahov s prietokmi od 50 mg / h po 600 kg / h.

    Průtokoměr mini CORI-FLOW s přímo ovládaným čerpadlem pro nastavení stabilního průtoku kapaliny

    Prietokomer mini CORI-FLOW s priamo ovládaným čerpadlom pre nastavenie stabilného prietoku kvapaliny

    Medzi ich najväčšie výhody patrí rýchla reakcia, vysoká presnosť merania, sekundárny výstup merania teploty a hustoty pretekaného média alebo obojsmerné meranie prietoku. Vďaka integrovanej PID regulácii možno pripojením regulačného ventilu alebo zubového čerpadla nastaviť stabilný prietok, a to aj pri zmene tlaku alebo skupenstva pretekaného média. Model mini CORI-FLOW ML120 umožňuje merať rozsahy prietoku od 50 mg / h do 200 g / h (obr. 1 ). To z neho v súčasnosti robí prietokomer na meranie najmenších prietokov Coriolisovou metódou na trhu. Prietokomery z rady ML120 vynikajú najmä vysokou presnosťou a opakovateľnosťou, veľmi malým vnútorným objemom, nulovým mŕtvym objemom, kompaktnou konštrukciou, malou citlivosťou na okolité vibrácie a krátkou reakčnou dobou. V tele prístroja ML120 môže byť aj napriek jeho malým rozmerom zabudovaný priamo ovládaný piezoelektrický regulačný ventil alebo uzatvárací ventil. Tým je možné riadiť prietok média alebo dávkovanie.

    Komunikáciu s prístrojmi je možné, rovnako ako u ostatných prístrojov Bronkhorst, zvoliť v základnom prevedení analógovú alebo digitálnu RS-232. Voliteľne možno prístroj vybaviť aj digitálnym rozhraním EtherCAT, PROFINET, PROFIBUS DP, DeviceNet, Modbus, EtherNet/IP, Modbus TCP/IP alebo FLOWBUS.

    Průtokoměr ML120 s komunikací EtherCAT

    Prietokomer mini CORI-FLOW ML120 s komunikáciou EtherCAT

    Autor článku: Michal Janoško - D-Ex Instruments, s.r.o.

    Kam ďalej?

    Môžete si pozrieť naše ďalšie články, prípadne si prejsť kategórie súvisiace s týmto článkom (), alebo si prezrieť relevantný produkt (Bronkhorst mini CORI-FLOW ML120). Viac informácií a zoznam všetkých produktov nájdete na stránke výrobcu Bronkhorst.

    Ak potrebujete viac informácií alebo nám chcete niečo povedať, neváhajte sa obrátiť priamo na nášho odborníka, a to buď prostredníctvom formulára, alebo emailom.


    Novinky